A Peter Hess® terápiás hangtálak napjainkban kiváló minőségű bronzból készülnek, amit tradicionális módon további fémekkel dúsítanak. A gyártás első éveiben pontosan az ősi receptekben leírt olvaszték összetételével azonos módon gyártották őket. A további optimalizálás érdekében ezen időközben a folyamatos vizsgálatok alapján kissé módosítottak.

Jelenleg a gyártás során az ötvözetből először vastag korongot öntenek, az úgynevezett nyersdarabot. A nyersdarabból fokozatosan, kovácsolással alakul ki a hangtál. Eközben a nyersdarabot újra és újra tűzben izzítják – a hangtál méretétől függően akár százszor is. Egyszerre négy – hat ügyes kovács kalapál. Egymással tökéletes ritmusban dolgozva alakítják ki a hangtál tipikus alakját. A speciális kovácsolási technikákból, és több, egyéb lépésből álló munkafolyamat révén a hangtál végül eléri a kívánt keménységi fokot és felületi minőséget. Többszörös izzítás és hirtelen lehűtés során nyeri el a hangtál azt a különösen jó hangját. Ehhez a kézzel végzett simára esztergálás is hozzájárul, amitől egyébként a tál megtisztul, és fényes felületet kap.

Egy nagyjából 2 kg-os medence tál elkészítéséhez több mint 30 óra munka szükséges, miközben a gyártási folyamatban egyszerre 5 ember vesz részt!

Az alapanyagok magas minősége, a kovácsok művészi kézimunkája, a gondos ellenőrzés és a válogatás, optimális hang- és rezgésminőségű hangtálakat garantálnak.